Nationaal Agentschap Erasmus+ Onderwijs en Training mbo-ve
Nationaal Agentschap
Erasmus+ Onderwijs en
Training mbo-ve
VERSLAG | Seminar Work-based learning
wo 08-11-2017 // Aanvang 09:00 uur // Eind 17:00 uur // Luton 

 Work-based learning op niveau 4-5Dit seminar was het eerste thematische seminar dat georganiseerd werd onder de vlag van CHAIN5. Welke vormen van op werk gebaseerd leren zijn er in alle lidstaten? Wat is de rol van work-based learning in het hoger onderwijs in verschillende landen, contexten, locaties en contractuele relaties? Hoe succesvol is work-based learning? En wat is de rol van WBL bij het voorzien in de behoeften van veranderende arbeidsmarkten?

Dat waren enkele vraagstukken die voorbij kwamen op het seminar.

Het seminar in Luton was bedoeld om de basis te leggen voor een brede discussie over het thema van work-based learning. In welke mate deze vorm van onderwijs en opleiding kan bijdragen aan het vormgeven van leertrajecten van niveau 4 tot niveau 5, en van daaruit naar de arbeidsmarkt, of om een studie te volgen op niveau 6. Dit heeft betrekking op een effectieve doorlaatbaarheid tussen mbo en hoger onderwijs, maar ook op het stroomlijnen van de benodigde routes. Een goed voorbeeld is het TANDEM-project. Het project is gericht op het vergroten van de flexibiliteit in leertrajecten in onderwijssystemen (van EOF-niveaus 4 tot 5 en 6) door het beroepsonderwijs en -opleiding (VET), hoger onderwijs te verbinden (HIJ) en de zakenwereld.
Meer informatie over de nieuwste ontwikkelingen is hier te vinden.

Tijdens het seminar waren er veel interessante presentaties en discussies. 

Presentaties plenaire sessies:


Presentaties workshops

Klik hier voor de foto's

Nieuwsbrief
Of bekijk hier de laatste versie online
Events Calender
september 2018
M
D
W
D
V
Z
Z
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
PLA ECVET and qualifications
18 SEP
Forum
NIEUWE DISCUSSIEPUNTEN
Kunt u doorgeven via het contactformulier >>
Lifelong Learning Programme
This website has been funded with support from the European Commission. The Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
European Commission
CINOP
NCP ECVET is onderdeel van
CINOP Publieke programma's