Nationaal Agentschap Erasmus+ Onderwijs en Training mbo-ve
Nationaal Agentschap
Erasmus+ Onderwijs en
Training mbo-ve
Nieuwsbericht
Subsidieregeling flexibel mbo voor volwassenen: gebruik ECVET-principes
di 08-10-2019  
Naam afbeelding

Het kabinet wil publieke en private mbo-instellingen stimuleren om gezamenlijk innovatieve en flexibele onderwijsprogramma’s in de derde leerweg te ontwikkelen. Deze programma’s moeten gericht zijn op werkenden en werkzoekenden. Het ministerie van OCW heeft voor dit doel een subsidieregeling ingesteld: flexibel mbo voor volwassenen.

 
 
 
 
 

Scholen die aan de slag gaan met deze subsidieregeling kunnen bij de ontwikkeling daarvan slim gebruik maken van de ECVET principes. De uitgangspunten van ECVET, de ECVET-principes genoemd, zijn erop gericht om flexibele leerroutes in het beroepsonderwijs en het bedrijfsleven te vergemakkelijken. ECVET is een Europees initiatief, bedoeld om dát wat iemand (bewezen) weet en kan in beeld te brengen, officieel te erkennen, overdraagbaar te maken en te stapelen. De acht ECVET-principes luiden als volgt:

 

Toepassingen

In de afgelopen jaren is al veel ervaring opgedaan met deze principes in het vormgeven van flexibel onderwijs, onder andere in de gehandicaptenzorg en ouderenzorg. En in de periode daarvoor zijn dertien ECVET-pilots uitgevoerd om flexibel maatwerk te bieden voor volwassenen met erkenning van dat wat ze al kunnen.
   
Meer informatie 
Wilt u meer weten over de mogelijkheden van ECVET voor flexibel onderwijs? Neem contact op met het Nationaal Coördinatiepunt ECVET: ecvet@cinop.nl

Meer informatie over de subsidieregeling 

 
 
Nieuwsbrief
Of bekijk hier de laatste versie online
Events Calender
oktober 2019
M
D
W
D
V
Z
Z
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Forum
NIEUWE DISCUSSIEPUNTEN
Kunt u doorgeven via het contactformulier >>
Lifelong Learning Programme
This website has been funded with support from the European Commission. The Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
European Commission
CINOP
NCP ECVET is onderdeel van
CINOP