Nationaal Agentschap Erasmus+ Onderwijs en Training mbo-ve
Nationaal Agentschap
Erasmus+ Onderwijs en
Training mbo-ve
Nieuwsbericht
Leren en werken via het mbo
ma 16-12-2019  
Naam afbeelding
VNG organiseerde verschillende bijeenkomsten over praktijkleren waarin laaggeschoolde werklozen centraal stonden. ECVET-expert Peter Strikwerda nam deel aan het VNG Congres dat plaatsvond op 4 december jl. in Zwolle en doet verslag. 
 
 
 
 

Voor benutten van van de mbo-infrastructuur: praktijkleren in het mbo werden de volgende leerroutes belicht:

  • diplomagerichte leerroute
  • certificaatgerichte leerroute
  • praktijkleerroute op maat.
 
De focus van de bijeenkomst lag vooral op praktijkleren en het kunnen aanreiken van een praktijkverklaring aan diegenen waarvoor het behalen van een kwalificatie lastig is vanwege de grootte van ‘het leren’.
Met verschillende sessies werd ingegaan op de dilemma's, de mogelijk snelle oplossingen voor succes en stellingen voor partijen vanuit het onderwijs, de overheid en de arbeidsmarkt. 
 
Met een korte toneelsessie werd een werkloze persoon met een te lage scholing belicht. Met een cases werd gekeken vanuit de persoon zelf, vanuit de onderwijsinstelling en vanuit het bedrijf.  
De stelling vanuit de sessie waaraan Strikwerda deelnam was: "ondernemers zouden van SZW, de financiële en sociale ruimte en mogelijkheid mogen krijgen om praktijkleren voor burgers te kunnen realiseren. Waarbij 'zouden-mogen-krijgen' ook best als 'krijgen' benoemd kan worden als je de stelling harder maakt".
 

Bekijk de presentaties van de bijeenkomsten die plaatsvonden  op 26 november in Rotterdam, 2 december in Eindhoven en 3 december in Zwolle.

 
Nieuwsbrief
Of bekijk hier de laatste versie online
Events Calender
juli 2020
M
D
W
D
V
Z
Z
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Forum
NIEUWE DISCUSSIEPUNTEN
Kunt u doorgeven via het contactformulier >>
Lifelong Learning Programme
This website has been funded with support from the European Commission. The Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
European Commission
CINOP
NCP ECVET is onderdeel van
CINOP