Nationaal Agentschap Erasmus+ Onderwijs en Training mbo-ve
Nationaal Agentschap
Erasmus+ Onderwijs en
Training mbo-ve
Nieuwsbericht
Lancering NLQF-database
do 02-07-2020  
Naam afbeelding

Opleidingen en kwalificaties verschillen soms erg van elkaar, dat maakt vergelijken of inschatten van diploma’s en wat iemand kan en kent lastig. De NLQF-database met kwalificaties, die op 1 juli 2020 is gelanceerd, geeft hierover duidelijkheid.

Via de NLQF-database kun je informatie over kwalificaties met een NLQF-niveau vinden, vergelijken en delen.

 
Dit is de eerste plek in Nederland waar de informatie over meer dan 600 kwalificaties van vo, mbo en particuliere aanbieders – formele en non-formele kwalificaties - op deze manier beschikbaar is.


Mogelijkheden NLQF-database

Via de database is het mogelijk informatie op te zoeken over kwalificaties met een NLQF/EQF niveau aanduiding. Het gaat hier om kwalificaties uit het formele onderwijs (door de overheid gereguleerd) en het non-formele onderwijs (private opleidingen). Dit betekent dat de formele kwalificaties met een NLQF aanduiding vergelijkbaar zijn.

 
Leeruitkomsten 
Leeruitkomsten In de vergelijking van de kwalificaties zijn de leeruitkomsten cruciaal, die beschrijven wat een iemand kan, begrijpt, en kan doen na het behalen van een kwalificatie. Met andere woorden: leeruitkomsten tonen aan wat de kennis, inzicht, attitude of vaardigheden zijn na het afronden van een leerproces. Belangrijk hierbij is dat de manier waarop men deze heeft verworven niet van belang is.
 
Internationaal
Er zijn momenteel meer dan 600 kwalificaties in de NLQF-database te vinden en te vergelijken. Deze kwalificaties zijn ook terug te vinden in het nieuwe Europese Europass platform dat op 1 juli 2020 officieel is gelanceerd.
 

Totstandkoming NLQF-database

De NLQF-database is tot stand gekomen door een samenwerking tussen SBB, Kennisnet, DUO en het NCP NLQF (onderdeel van CINOP), in opdracht van het ministerie van OCW.

Nieuwsbrief
Of bekijk hier de laatste versie online
Events Calender
augustus 2020
M
D
W
D
V
Z
Z
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Forum
NIEUWE DISCUSSIEPUNTEN
Kunt u doorgeven via het contactformulier >>
Lifelong Learning Programme
This website has been funded with support from the European Commission. The Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
European Commission
CINOP
NCP ECVET is onderdeel van
CINOP