Nationaal Agentschap Erasmus+ Onderwijs en Training mbo-ve
Nationaal Agentschap
Erasmus+ Onderwijs en
Training mbo-ve
Europees handboek voor definiëren, schrijven en toepassen van leeruitkomsten
Publicatie
do 14-12-2017
 
Het handboek is geschreven voor personen en instellingen die actief betrokken zijn bij het definiëren en schrijven van leerresultaten in onderwijs en  opleiding in het algemeen, en in het bijzonder in de beroepsopleiding.
 
De publicatie ondersteunt bij de aanpak van leerresultaten ter verbetering van de kwaliteit en relevantie van leerprocessen in heel Europa. Het beoogt een referentiekader te zijn voor samenwerking en het creëren van een netwerk dat een sleutelrol kan spelen bij het voortbrengen van leerresultaten als een taal die onderwijs en opleiding en de wereld van werk overbrugt.
 
In het handboek worden concrete voorbeelden van leeruitkomsten gegeven, evenals overzicht van en verwijzing naar bestaande richtlijnen en handvatten voor het schrijven van leeruitkomsten. Beide handboeken kunnen ondersteuning bieden bij voorbereiden van inschalingsaanvragen. 
 
Het Nederlands Kwalificatieraamwerk is evenals het Europees Kwalificatieraamwerk gebaseerd op leeruitkomsten. Dit betekent dat kwalificaties ook in leeruitkomsten geformuleerd moeten worden, alvorens ingeschaald te kunnen worden in het NLQF. Het NCP NLQF heeft een handleiding voor het formuleren van leeruitkomsten ontwikkeld


Nieuwsbrief
Of bekijk hier de laatste versie online
Events Calender
augustus 2020
M
D
W
D
V
Z
Z
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Forum
NIEUWE DISCUSSIEPUNTEN
Kunt u doorgeven via het contactformulier >>
Lifelong Learning Programme
This website has been funded with support from the European Commission. The Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
European Commission
CINOP
NCP ECVET is onderdeel van
CINOP