Nationaal Agentschap Erasmus+ Onderwijs en Training mbo-ve
Nationaal Agentschap
Erasmus+ Onderwijs en
Training mbo-ve
Wim Siemann
medewerker
 
Wim Siemann
ROC Albeda
Projectleider EQF/NLQF/ECVET en onderwijsinnovaties.
 
Enkele jaren geleden was ik voor het Albeda College op een studiereis naar buitenlandse partners rondom het thema EQF en ECVET en het bouwen van onderwijs, de ECVET Experience. Deze ECVET Experience, een project Erasmus+, georganiseerd door The Dutch Alliance, bracht het innovatieplatform van Albeda College ertoe binnen drie verschillende opleidingsteams een pilot te starten.
 
De deelnemende teams gingen samen met het werkveld en de eigen studenten onderzoeken hoe de nieuwe kwalificatiedossiers konden worden omgezet in nieuwe onderwijsprogramma’s. Daarvoor werd het nieuwe kwalificatiedossier vergeleken met de descriptoren van het NLQF. Ook de wensen van het werkveld en de studenten werden hierin meegenomen.
 
Inmiddels gaan we het 4de jaar van het project in en onze ambitie is om voor 2020 alle opleidingen van het Albeda College “NLQF-proof” te maken.
 
Als lid van het expertteam zal ik mij vooral bezig houden met internationalisering en ECVET-units maar ook de ontwikkelingen volgen in het kader van een Leven Lang Leren.


Nieuwsbrief
Of bekijk hier de laatste versie online
Events Calender
september 2020
M
D
W
D
V
Z
Z
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Forum
NIEUWE DISCUSSIEPUNTEN
Kunt u doorgeven via het contactformulier >>
Lifelong Learning Programme
This website has been funded with support from the European Commission. The Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
European Commission
CINOP
NCP ECVET is onderdeel van
CINOP